Wat hebben we al gerealiseerd?
De aanschaf van een pupillometer (een nieuwe onderzoeksmeter), ondersteuning van educatieprojecten en -middagen, een internetcafé in de wachtkamer: we hebben al een aantal mooie projecten weten te realiseren. Ook de ondersteuning van het 'twinning-project' van Diabeter met een ziekenhuis in Nepal (www.lifeforachild.org) had niet kunnen plaatsvinden zonder de Vrienden van Diabeter. Mede dankzij onze steun kunnen de kinderen in Nepal met type 1 diabetes straks terecht in een tweetal diabetesklinieken, waar de medische staf door ons wordt ondersteund met materialen en educatie.
Wat willen we nog verder bereiken?
Er is nog zoveel dat we willen verbeteren. Diabetes is er altijd, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Hoe meer de patiënt kan rekenen op de ondersteuning van Diabeter (ook op afstand), hoe beter de diabetesregulatie.
Enkele van onze eerste wensen:
Psychologische ondersteuning bij diabetes
Er kunnen, zeker door zo’n ingewikkelde aandoening als diabetes, momenten zijn dat zaken minder goed gaan met een kind / gezin of patiënt. Het is belangrijk dat je dan je dan hulp kunt krijgen die je nodig hebt. Bij Diabeter is ondersteuning mogelijk door in diabetes goed ingevoerde psychologen. Door regelgeving vanuit de overheid gaat die zorg echter snel veranderen, waardoor de psycho-sociale zorg in het nauw komt en dat moeten we zien te voorkomen! De Vrienden van Diabeter willen de overbrugging financieren die de komende twee jaar nodig is om die zorg toch te kunnen blijven geven, in aanloop naar een nieuwe stabiele situatie.
Diabeteseducatie: een goede tablet alstublieft!
We weten dat de eerste periode van diabetes niet alleen de zwaarste is, maar ook een maatgevende. Goede educatie is dan essentieel. In dit digitale tijdperk en met onze jonge doelgroep is het belangrijk om onze educatiemethoden aan te passen. Voorbeelden daarvan zijn: meer educatie op nieuwe media en ontwikkeling van educatieve diabetes-games (vervolg op GRIP), die het kind spelenderwijs steeds meer te weten laat komen over hoe hij of zij met haar ziekte om moet gaan. Last but not least willen we de ontwikkeling van apps ondersteunen, die waar je ook bent, je in verbinding stellen met je diabetesteam. Want hoe beter de ondersteuning van je medisch team, ook buiten de bezoeken om, hoe beter het je als patiënt of ouders van een kind met diabetes lukt om de diabetes zo goed mogelijk te reguleren.
Wilt u meehelpen om onze plannen en ambities te realiseren?